2015年5月8日金曜日

In my kitchen

今日の朝ごはん
Today's breakfast


フレンチトースト苺添え、ヨーグルトに蜂蜜、エルダーフラワーのミルクティー。
French toast with strawberry, yoghurt, and elderflowertea with milk.



自分のためだけにフレンチトーストって、なんだか贅沢な気分♡
French toast only for me. I feel something special. ;)






その後、料理をしながら野菜出汁を仕込む。
調理中に出るくず野菜だけでじゅうぶんおいしい出汁になるのです。
And then, taking vegetable stock while some cooking.
Vegetable wastes make good stock.


初めはこんなかんじ。
At first it looks like this.





煮たあと。
When done, it is like this. 



濾すと、透き通ったうつくしい琥珀色のスープに。
和洋の煮物に、スープに、たれやドレッシングのベースに、様々使える出汁なのです。
Strain it, and it will be a nice and clear broth you can use as seasoning for a variety of cooking like stew and salad dressing. 





その野菜出汁も入った、鶏挽肉のホワイトカレー、サラダ付き。
This is white chicken curry with the broth, along with salad, for my lunch. 


あっさりとしておいしいのです。
Light and tasty ;)


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